Buitenspel: gestopte Robben zwemt acht kilometer voor het goede doel

Buitenspel: gestopte Robben zwemt acht kilometer voor het goede doel

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 14:36do 18-07-2019 om 14:36

Arjen Robben doet zaterdag 31 augustus mee aan de Groningen Swim Challenge. Nu de voormalig Oranje-international is gestopt met voetballen kan hij eindelijk zelf deelnemen aan het evenement waar hij al langer ambassadeur van is, zo meldt RTV Noord.

Robben zal tijdens de zesde editie van het evenement eindelijk zelf mee gaan zwemmen. Hij zwemt de laatste acht kilometer, weet RTV Noord. Met de Groningen Swim Challenge, die in totaal 35 kilometer lang is, wordt geld opgehaald voor het UMCG Kankerresearchfonds.

Eerder dit jaar maakte Robben bekend dat hij aan zijn laatste seizoen bij Bayern München bezig was. Daarna regende het speculaties over zijn volgende club. In Nederland werden vooral zijn voormalig werkgevers FC Groningen en PSV genoemd. Uiteindelijk besloot Robben, die gedurende zijn loopbaan veel kampte met blessures, zijn kicksen definitief aan de wilgen te hangen.

Robben duikt op 31 augustus in het water bij de Dorkwerdersluis en krijgt gezelschap van onder meer Kay van der Kooi, de weduwnaar van oud-schaatskampioene Paulien van Deutekom.

Lees meer over: Arjen Robben

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws