Contractverlenging bij AZ: 'Mijn plek veroveren en zoveel mogelijk goals maken'

Contractverlenging bij AZ: 'Mijn plek veroveren en zoveel mogelijk goals maken'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 17:25do 18-07-2019 om 17:25

Laatste update: vrijdag 26 juli 2019 om 10:08vr 26-07-2019 om 10:08

Ferdy Druijf heeft donderdag zijn contract bij AZ met twee jaar verlengd. De 21-jarige spits ligt nu tot medio 2023 vast in het Afas Stadion. Hij hoopt komend seizoen een basisplaats te veroveren in de ploeg van coach Arne Slot.

Druijf speelt sinds 2012 in de jeugdopleiding van AZ en speelde tot dusver zes officiële duels voor de club, waarvan vijf in de Eredivisie en één in de KNVB Beker. Het afgelopen seizoen maakte hij indruk in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong AZ (14 goals) en NEC (15 goals). Daarmee kroonde de Uitgeester zich tot topscorer van de competitie.

"Dit geeft een fantastisch gevoel", zegt Druijf op de clubsite over zijn contractverlenging. "Ik ben een halfjaar weggeweest, waarin ik moest laten zien dat ik de stap naar het eerste kan maken. Dat resulteerde uiteindelijk in deze contractverlenging en dat is hartstikke mooi. Dit seizoen moet ik mijn plek veroveren. Ik wil zoveel mogelijk goals en minuten maken."

"Ferdy heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt', reageert directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Het is heel knap hoe hij als speler van Jong AZ én NEC topscorer van de Eerste Divisie is geworden. Voor Ferdy is het nu de uitdaging om zich ook op Eredivisie-niveau te laten zien."

Poll

Voor wie moet Arne Slot kiezen in de spits bij AZ?

(1987 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws