'Edson zei dat als Ajax een aanbieding zou doen, hij hem zou pakken'

'Edson zei dat als Ajax een aanbieding zou doen, hij hem zou pakken'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 20:40do 18-07-2019 om 20:40

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 21:14do 18-07-2019 om 21:14

Club América-trainer Miguel Herrera staat achter de beslissing van Edson Alvaréz om naar Ajax te gaan. De Mexicaan had ook opties in de Premier League, maar verkiest een transfer naar Amsterdam boven een move naar Engeland. Helemaal rond is de deal nog niet. 

"Edson kan uitstekend als centrale verdediger uit de voeten", zegt Herrera tegen ESPN. "Persoonlijk denk ik dat Ajax veel beter voor hem is dan de Premier League, omdat ze de speler blijven ontwikkelen. In de toekomst zouden ze hem dan weer kunnen doorverkopen."

Ajax en Club América zitten een half jaar na de mislukte Diego Lainez-transfer opnieuw met elkaar om tafel. Lainez leek op weg naar Ajax, maar koos op het laatste moment voor Real Betis. Herrera denkt dat de situatie met Alvaréz anders in elkaar zit. "Het bod op Alvaréz was hetzelfde als het bod op Lainez (vijftien miljoen euro, red.), maar de keuze werd genomen door de familie van Lainez."

"Edson was erg gefocust op Ajax en zei dat als Ajax een aanbieding zou doen, hij hem zou pakken. Hij vertelde me dat hij graag wil vertrekken en dat hij zich door wil blijven ontwikkelen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws