'Misrekening' van Ajax-leiding: 'Schuurs en Magallan nog niet goed genoeg'

'Misrekening' van Ajax-leiding: 'Schuurs en Magallan nog niet goed genoeg'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 22:09do 18-07-2019 om 22:09

Perr Schuurs en Lisandro Magallan worden door Ajax niet goed genoeg bevonden om Matthijs de Ligt op te volgen, stelt Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. Om die reden is Edson Alvarez op weg naar Amsterdam. De Ligt is sinds deze week speler van Juventus.

"In principe zouden de vervangers met Schuurs en Magallan al binnen zijn, maar die voldoen niet. Daardoor is Edson Alvarez onderweg naar Amsterdam", zegt Driessen in de studio van De Telegraaf. "Er is een akkoord tussen de clubs voor vijftien miljoen euro. Dan moet je nog een akkoord bereiken met deze Mexicaanse international, die zowel centraal als op het middenveld kan spelen."

"Hij moet goed genoeg zijn om De Ligt te vervangen. Dat niveau heeft hij nog niet, maar misschien kan hij daar naartoe groeien. Het is wel een misrekening dat Schuurs en Magallan op dit moment nog niet goed genoeg zijn om zijn plaats in te nemen. Dan ga je naar het volgende alternatief: deze Mexicaan."

Neres
Driessen denkt dat David Neres openstaat voor een transfer, onder meer omdat zijn relatie met trainer Erik ten Hag niet heel warm zou zijn. "Voor Neres is veel interesse. Onder meer Atlético Madrid wordt genoemd. Neres wilde afgelopen winter al gaan, maar Ajax hield een transfer naar China tegen."

"Zijn relatie met Ten Hag is niet zo warm als sommige andere spelers die met Ten Hag hebben. Dus die zou er in principe wel voor openstaan, maar na de Copa America zei hij dat hij terug zou gaan naar Ajax. Dit zijn broodvoetballers. Als ze bij Atlético drie keer meer kunnen verdienen, dan zijn ze weg. Atlético betaalt tegenwoordig ook heel goed qua transfersommen. Als je vraagt wie er als eerste weggaat, zet ik m'n geld op Neres", doelt Driessen ook op Hakim Ziyech.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws