'Sevilla wil ook Bergwijn van PSV: miljoenencontract ligt klaar voor Ajax-target'

'Sevilla wil ook Bergwijn van PSV: miljoenencontract ligt klaar voor Ajax-target'

19-07-2019 06:54 Laatste update: 09:49
213

Sevilla wil snel zakendoen voor Steven Bergwijn, meldt De Telegraaf. De 21-jarige aanvaller kan in navolging van Luuk de Jong de overstap maken naar de Spaanse subtopper.

Volgens de ochtendkrant ligt een miljoenencontract klaar voor Bergwijn. Sevilla heeft aangegeven snel zaken te willen doen, aangezien technisch directeur Monchi en trainer Julen Lopetegui zeer gecharmeerd van de Oranje-international zijn. PSV is op de hoogte van de interesse, maar wacht nog op een officieel bod uit Andalusië.

Bergwijn ligt tot medio 2022 vast in het Philips Stadion. Hij moet het transferrecord van de Eindhovenaren voor Memphis Depay (34 miljoen euro) vermoedelijk overstijgen of benaderen. Ook Ajax heeft nog belangstelling voor Bergwijn, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars moet van de raad van commissarissen wachten tot David Neres of Hakim Ziyech wordt verkocht.

Wellicht verandert dat als Sevilla doorpakt, schrijft De Telegraaf. Overmars vertelde onlangs dat hij komende week om tafel gaat met Neres. Volgens de Amsterdammers is er een bod binnengekomen op de Braziliaan. Overigens werd eerder Ziyech nog in verband gebracht met Sevilla.

Bergwijn moet de topaankoop van Sevilla worden deze zomer en is in beeld voor de positie van linksbuiten. De Andalusiërs eindigden afgelopen seizoen als zesde in de Primera Division, maar willen komend jaar een Champions League-ticket veroveren. De club haalde al negen nieuwe spelers voor in totaal zo'n 120 miljoen euro, onder wie De Jong.