Talent maakt indruk op Ten Hag: 'Als je dit kunt tegen een Premier League-club'

Talent maakt indruk op Ten Hag: 'Als je dit kunt tegen een Premier League-club'

19-07-2019 07:37
56

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer te spreken over de inbreng van jongeling Sergiño Dest tijdens de voorbereiding. De achttienjarige vleugelverdediger ligt op koers voor speeltijd in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, meldt De Telegraaf.

Dest maakte donderdag als enige speler de negentig minuten vol in de oefenwedstrijd tegen Watford (2-1). "Als je dit kunt tegen een Premier League-club en de nummer twee van Turkije (Istanbul Basaksehir, red.) dan kan het ook in de Cruijff Schaal en in de competitie. Natuurlijk maakt hij nog fouten, maar hij doet ook heel veel goed", laat Ten Hag weten in de ochtendkrant.

De oefenmeester sluit niet uit dat Dest dit jaar doorbreekt in Amsterdam. "Hij heeft de voorwaarden. Vorig jaar hadden we Mazraoui in zo'n zelfde proces. Dat zou dit jaar ook met hem kunnen gebeuren, maar dat hangt er vanaf hoe hij meegroeit." De Nederlands-Amerikaanse verdediger komt het best tot zijn recht als rechtsachter, maar speelde tegen Watford noodgedwongen als linksback.

Dest hoopt snel zijn officiële debuut te maken voor Ajax. "Als de trainer me opstelt, dan ben ik er klaar voor. Ik hoop het wel. Het zou een heel goede ervaring zijn om in de Arena te spelen. Ik vind dat ik goed kan aanhaken, maar dit is nog maar het begin."

No Poll