Blind gaat 'maatje in het centrum' missen: 'Matthijs is een goede vriend geworden'

Blind gaat 'maatje in het centrum' missen: 'Matthijs is een goede vriend geworden'

19-07-2019 10:40
58

Daley Blind gaat zijn 'maatje in het centrum' Matthijs de Ligt missen bij Ajax. De centrale verdediger vindt dat de 19-jarige verdediger de transfer naar Juventus absoluut heeft verdiend.

"Hij is een goede vriend van mij geworden. Ik vind het super voor hem. Hij verdient deze transfer. Hij heeft het bewezen in Nederland, in Europa, ook bij het Nederlands elftal. Hij is ready", aldus Blind voor de camera van Ajax TV.

Blind is ervan overtuigd dat De Ligt klaar is voor de top. "Hij is nog lang niet uitgeleerd, maar hij is zo gretig. Elke training weer, elke dag wil hij beter worden. Ik denk dat hij alleen nog maar verder zal groeien tot een uitstekende verdediger." Blind hield er na vorig seizoen al rekening mee dat De Ligt zou vertrekken. "Dat hij weg zou gaan had ik wel verwacht. Wie niet eigenlijk?"

Bij Ajax zal nu iemand anders naast Blind in het centrum komen te spelen. "Natuurlijk, alles komt goed", zegt Blind daarover. "Hij laat een plekje open, maar andere jongens pakken die plek en gaan opstaan. Maar ik ga ongetwijfeld mijn maatje in het centrum wel missen.". 

No Poll