De Ligt: 'Als je grote speler wil zijn, moet je daarmee om kunnen gaan'

De Ligt: 'Als je grote speler wil zijn, moet je daarmee om kunnen gaan'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 10:58vr 19-07-2019 om 10:58

Matthijs de Ligt raakt niet in de war door het enorme transferbedrag dat Juventus voor hem heeft betaald. De man van 75 miljoen euro vindt het geen probleem dat er druk op hem staat.

"Druk is normaal in het voetbal. Als een club je koopt voor een groot bedrag heb je veel druk. Als je een grote speler wil zijn, moet je daarmee om kunnen gaan. Voor mij is het geen ding", zei De Ligt vrijdagochtend tijdens zijn officiële presentatie. "We zullen gaan zien hoe ik het ga doen, maar voor mij is het geen probleem."

Bij Juventus komt De Ligt in een ploeg terecht waar veel meer oudere spelers rondlopen. "Het is anders dan bij Ajax", erkent De Ligt. "Ajax heeft veel jonge spelers, maar ook wat ervaren spelers. Hier zijn de meeste spelers ouder en meer ervaren. Voor mij is het belangrijk daarvan te leren en mijn spel te verbeteren. Ik ben blij hier te zijn en elke dag van spelers als Buffon, Chiellini en Ronaldo te leren. Een grote uitdaging, maar ik vind het prachtig."

De Ligt hoopt in Turijn een basisplek te veroveren. "Voor mij is het belangrijkste om mij aan te passen aan een nieuw team, een nieuw land en een nieuwe cultuur. Je wilt spelen, dat wil elke speler. (...) Ik zal het elke dag moeten laten zien op training en dan zullen we zien wie er speelt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Groeit De Ligt bij Juventus uit tot de beste verdediger ter wereld?

Ja
81%
Nee
19%
(13266 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws