Gebroeders De Boer lovend over De Jong: 'Doet dingen die nog nooit vertoond zijn'

Gebroeders De Boer lovend over De Jong: 'Doet dingen die nog nooit vertoond zijn'

19-07-2019 12:30
70

Frank en Ronald de Boer zijn vol lof over Frenkie de Jong. De oud-spelers van FC Barcelona zijn vooral onder de indruk van zijn kwaliteiten aan de bal.

"Hij kan risico's nemen, omdat hij zo bewust is van zijn omgeving", stelt Frank de Boer op de website van de Catalanen. "Hij krijgt de bal en kijkt dan waar zijn teamgenoten zich bevinden. Dat is een kwaliteit die maar weinig spelers hebben, het is tekenend voor spelers als Busquets, Xavi of Iniesta. Dat betekent dat De Jong ook een bijzondere voetballer aan het worden is."

Ook Ronald de Boer vindt De Jong aan de bal een genot om naar te kijken. "Hij doet dingen die nog nooit vertoond zijn", stelt hij. "Hij heeft een geweldig passinzicht, maar hij is ook geweldig in tempowisselingen.Hij is zo onvoorspelbaar. Ik herinner me dat hij in een jeugdteam zat met spelers als Abdelhak Nouri, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek. Er waren mensen die liever hen zagen spelen dan het eerste elftal."

Frank de Boer is wel van mening dat Barça hem vooral moet gebruiken als middenvelder. "Ik vind dat hij het fysiek mist voor een verdediger. Ik zie hem meer als middenvelder, maar hij kan zo nu en dan zeker achterin spelen."