Begrip voor beleid Stam bij Feyenoord: In Duitsland zijn het echt soldaten

Begrip voor beleid Stam bij Feyenoord: "In Duitsland zijn het echt soldaten"

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 14:15vr 19-07-2019 om 14:15

Khalid Boulahrouz kan zich goed voorstellen dat Jaap Stam het bij Feyenoord over een andere boeg gooit. Onder Stam beginnen de Feyenoorders eerder en maken zij langere dagen. Boulahrouz, die zelf één seizoen onder contract stond in Rotterdam, begrijpt hoe belangrijk een goede conditie is.

Boulahrouz speelde van 2001 tot 2004 bij RKC Waalwijk, waar zijn conditie naar eigen zeggen 'belabberd' was. Toen hij naar Hamburger SV vertrok veranderde alles. "Ik heb in Duitsland meegemaakt dat dat niet meer dan normaal is", zegt Boulahrouz bij FOX Sports over de trainingsintensiteit.

"In Duitsland ga je drie keer op trainingskamp. Tijdens een van die trainingskampen zie je geen bal. Dan train je zeven dagen lang drie keer per dag. In de ochtend is het twee keer 45 minuten joggen. Dan begin je om zeven uur 's ochtends. Om half elf train je nog een keer op het veld, maar is dat heel veel op kracht en conditie. Aan het einde van de middag ga je weer het bos in. Zeven dagen lang."

Boulahrouz kwam weinig aan privédingen toe. "Ik heb eens een laptop meegenomen omdat ik een filmpje tussendoor probeerde te kijken, maar hij ging niet open. Ik ben in Duitsland nog nooit zo fit geweest. In Engeland train je anders, minder lang. In Duitsland zijn het echt soldaten."

"Je bent echt een machine. Dat voel je aan je lichaam en tijdens de wedstrijden. In Nederland waren we altijd maar aan het klagen. Die Duitsers hadden om zeven uur 's ochtends een strak gezicht. Tijdens de wedstrijden voel je je fit en top."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws