Ten Hag verklaart verkoop Kristensen: 'Daarom hebben wij meegewerkt'

Ten Hag verklaart verkoop Kristensen: 'Daarom hebben wij meegewerkt'

19-07-2019 15:30 Laatste update: 15:51
77

Rasmus Kristensen had bij Ajax weinig uitzicht op speeltijd. Daarom besloten de Amsterdammers de Deen te laten gaan toen Red Bull Salzburg zich meldde. 

"Rasmus is anderhalf jaar bij ons. Onverwachts heeft Mazraoui vorig jaar de kans verdiend en gepakt. Met de terugkeer van Veltman, maar ook met wat er aankomt aan de onderkant met jeugdspelers wordt het perspectief van Rasmus gewoon een stuk minder", legt trainer Erik ten Hag uit voor de camera van Ajax TV.

Bij de Amsterdammers staan Noussair Mazraoui en Joël Veltman dus hoger in de pikorde. Daarnaast rammelt de jonge Sergino Dest deze voorbereiding nadrukkelijk aan de poort. "Hij is op een leeftijd dat hij per se wil spelen. Dat is totaal begrijpelijk", gaat Ten Hag verder over Kristensen. "Daarom hebben wij meegewerkt. Wij zijn dankbaar voor wat hij betekend heeft voor Ajax. Hij heeft uitstekend gefunctioneerd en we wensen hem alle succes bij zijn vervolgstap."

Ajax vangt naar verluidt vijf miljoen euro voor Kristensen. Dat is net zo veel als wat de Amsterdammers anderhalf jaar geleden aan FC Midtjylland betaalden om de verdediger over te kunnen nemen.

Video player

Check de laatste videoā€™s
Meer videoā€™s

 

 

Plaats een reactie