Kwakman komt met Alvarez-suggestie: Ik zou dat eigenlijk wel toejuichen

Kwakman komt met Alvarez-suggestie: "Ik zou dat eigenlijk wel toejuichen"

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 21:13vr 19-07-2019 om 21:13

Laatste update: vrijdag 19 juli 2019 om 21:21vr 19-07-2019 om 21:21

Edson Alvarez is van origine een centrale verdediger en wordt gezien als de opvolger van Matthijs de Ligt, maar analist Kees Kwakman sluit niet uit dat Ajax hele andere plannen met de Mexicaan heeft. De verdediger komt mogelijk in aanmerking voor de rechtsbackpositie in Amsterdam.

"Ajax heeft Kristensen verkocht en Alvarez heeft bij Mexico op het WK rechtsback gespeeld, dus dat kan hij ook. Misschien doen ze dat ook wel en gaat Mazraoui naar het middenveld. Ik zou dat eigenlijk wel toejuichen", zegt Kwakman bij FOX Sports.

Dat Mazraoui wellicht op het middenveld terecht komt vindt Kwakman geen rare gedachte. De Marokkaan is oorspronkelijk een middenvelder, maar is onder Erik ten Hag omgeturnd tot rechtsback. "Waar vind je een betere middenvelder? Frenkie de Jong is weg, Schöne wordt een dagje ouder, misschien gaat Van de Beek wel weg. Marin maakt een goede indruk, maar je hebt meer mensen op het middenveld nodig."

Ook Ali Boussaboun mengt zich in de discussie. "Als ze 150 miljoen krijgen voor twee spelers (De Jong en De Ligt, red.), is het makkelijker om vijftien miljoen uit te geven voor een rechtsback."

Ajax maakte vrijdag melding van een akkoord met Club America over Alvarez, die vijftien miljoen euro kost.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws