Van Drongelen onder de indruk van De Ligt en Van Dijk: 'Unieke spelers'

Van Drongelen onder de indruk van De Ligt en Van Dijk: 'Unieke spelers'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juli 2019 om 23:32vr 19-07-2019 om 23:32

Laatste update: vrijdag 19 juli 2019 om 23:56vr 19-07-2019 om 23:56

Dat Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk de twee duurste verdedigers ter wereld zijn geeft aan dat er in Nederland heel veel aandacht wordt besteed aan verdedigen, zegt Rick van Drongelen. De verdediger van Hamburger SV noemt het duo 'speciaal'.

"Ik vind dat het twee speciale spelers zijn, het zijn twee unieke spelers", zegt Van Drongelen (20) tegen BILD. "Ik heb gehoord dat De Ligt zelfs 86 miljoen euro heeft gekost. Ik denk dat je in Nederland een goede verdediger kunt worden. Het is belangrijk om situaties voetballend op te lossen."

"Als blijkt dat je goed kunt verdedigen, word je interessant. Ik denk niet dat Nederland de beste verdedigers ter wereld heeft. Sergio Ramos en Giorgio Chiellini zijn erg goed, maar Van Dijk is momenteel denk ik de beste."

Van Drongelen weet niet wat hij zou doen wanneer een club een astronomisch bedrag voor hem betaalt. "Als speler bepaal je niet hoeveel je kost. De twee spelers (De Ligt en Van Dijk, red.) hebben er hard voor gewerkt, dus daarom betalen ze zoveel voor ze."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws