Feyenoord wil Ajax en PSV achterna: 'Die mix van Ajax zoeken wij ook'

Feyenoord wil Ajax en PSV achterna: 'Die mix van Ajax zoeken wij ook'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 07:06za 20-07-2019 om 07:06

Laatste update: zaterdag 20 juli 2019 om 07:48za 20-07-2019 om 07:48

Feyenoord wil externe geldbronnen aanboren om Ajax en PSV bij te kunnen benen, vertelt president-commissaris Toon van Bodegom aan De Telegraaf. Volgens de gewezen punkzanger moet Feyenoord initiatief nemen en kan het niet wachten op de komst van een nieuw stadion.

Van Bodegom verwijst in het interview met De Telegraaf naar de Vrienden van Feyenoord, die de club al regelmatig financieel hebben geholpen. "Vergeet niet dat we met de Vrienden van Feyenoord in feite ook al investeerders hebben. Die hebben ervoor gezorgd dat de club weer gezond is geworden", aldus de rvc-voorzitter. "Als er een investeerder komt, zal dat ook in samenspraak met de Vrienden van Feyenoord zijn."

De Feyenoord-supporters hoeven niet bang te zijn, benadrukt Van Bodegom: een potentiële investeerder zal nooit de ruimte krijgen om de hele club over te nemen. "Feyenoord zal nooit een meerderheidsaandeel verkopen. Zolang wij hier zitten, gaat dat niet gebeuren. Feyenoord blijft van Feyenoord." Volgens Van Bodegom is Feyenoord echter wel degelijk een aantrekkelijke club voor geldschieters. "Weet dat je in Nederland bij Feyenoord als investeerder heel dicht bij Champions League-voetbal zit. In landen om ons heen moet je daar veel meer geld voor uittrekken."

De commissaris spiegelt zich aan Ajax en PSV, die Feyenoord financieel op grote afstand hebben gezet. "Ajax ging destijds naar de beurs, PSV haalde een stunt uit met de verkoop van grond onder en naast het stadion en wij hebben ook een impuls voor ogen." Van Bodegom zag hoe Ajax afgelopen zomer fors in de selectie investeerde en tot grote hoogten steeg. "Ajax heeft zijn successen ook niet met alleen de eigen jeugd behaald. De talenten van Ajax hadden zich niet kunnen ontwikkelen zonder Hakim Ziyech, Dusan Tadic of Lasse Schöne aan hun zijde. Die combi heb je altijd nodig. En die mix zoeken wij ook."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Feyenoord komend seizoen weer serieus meedoen om de landstitel?

(22711 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws