PSV heeft Angelino-opvolgers in huis: 'Goede zaak dat we elkaar scherp houden'

PSV heeft Angelino-opvolgers in huis: 'Goede zaak dat we elkaar scherp houden'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 07:41za 20-07-2019 om 07:41

De strijd om de opvolging van Angelino zal dit seizoen uitgevochten worden door een Spanjaard en een Fransman. Toni Lato verruilde Valencia onlangs al op huurbasis voor PSV en kreeg deze week gezelschap van Olivier Boscagli, die over is gekomen van OGC Nice.

De twee linkspoten hebben elkaar al even opgezocht, vertelt Lato aan het Eindhovens Dagblad. "Ik heb de afgelopen dagen al even met Olivier gesproken en het is een goede zaak dat we spelers in de selectie hebben die elkaar scherp houden." Lato maakte tijdens het oefenduel tegen VfL Wolfsburg zijn officieuze debuut namens PSV en beseft zelf maar al te goed dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is. "Ik ben nog niet zo heel lang in training. Het is dus een kwestie van even het ritme vinden en wennen aan de medespelers. Maar dat komt wel goed."

Boscagli trof PSV eerder deze maand al, toen hij nog bij Nice onder contract stond. "Ik geloof dat ik toen in de eerste twintig minuten een keer of drie, vier de bal heb gehad. Deze week bij mijn eerste training kreeg ik in een partijtje wel honderd keer de bal." Nadat de Fransen van PSV wonnen, volgde een gesprek tussen trainer Patrick Vieira en Boscagli. De boodschap van de Arsenal-legende was duidelijk. "De trainer zei: go away, je moet gaan spelen", wordt Boscagli geciteerd door De Telegraaf.

Lato en Boscagli kunnen dinsdag hun officiële debuut voor PSV maken. De Eindhovenaren spelen in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat PSV Basel uitschakelen?

(9431 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws