ED: PSV wil 40 miljoen voor Bergwijn, Sevilla moet clubrecord verpulveren

ED: PSV wil 40 miljoen voor Bergwijn, Sevilla moet clubrecord verpulveren

20-07-2019 07:58 Laatste update: 08:10
211

PSV wil een bedrag van om en nabij de veertig miljoen euro incasseren voor Steven Bergwijn, schrijft het Eindhovens Dagblad zaterdagochtend. De buitenspeler staat sinds kort in de concrete belangstelling van het Spaanse Sevilla, dat zich eerder al versterkte met Luuk de Jong.

Het verschil in vraag en aanbod is echter aanzienlijk: de Andalusiërs hebben zich nog niet officieel gemeld in Eindhoven, maar lijken een bedrag van ten hoogste dertig miljoen euro in hun hoofd te hebben. Wanneer Sevilla aan de vraagprijs van PSV zou voldoen, gaat het pas gevestigde transferrecord van Jules Koundé nu al verpulverd worden: de Franse verdediger kwam voor 25 miljoen euro over van Bordeaux. Of Sevilla zo ver wil gaan, is echter nog maar zeer de vraag.

Wedden

Meer odds

De toekomst van Bergwijn blijft ongewis. Zijn vader en zijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen hebben volgens het ED al contact gehad met Sevilla, maar ook Ajax, AS Roma en Bayern München zouden nog altijd in de race zijn. Vooralsnog lijkt het er echter op dat Bergwijn dinsdag 'gewoon' van de partij is, wanneer PSV het seizoen aftrapt tegen FC Basel.