'Bitterzoet seizoen krijgt vervelend slot voor Lachman: niet meer nodig bij PEC'

'Bitterzoet seizoen krijgt vervelend slot voor Lachman: niet meer nodig bij PEC'

Gepubliceerd: zaterdag 20 juli 2019 om 09:21za 20-07-2019 om 09:21

PEC Zwolle heeft genoeg gezien: Darryl Lachman mag volgens de Stentor uitzien naar een nieuwe werkgever. De 29-jarige centrale verdediger staat nog één jaar onder contract, maar lijkt niet meer nodig bij De Blauwvingers.

PEC haalde deze zomer al twee centrale verdedigers binnen: verloren zoon Etiënne Reijnen en FC Den Bosch-talent Sam Kersten. Ook Thomas Lam en de Japanner Yuta Nakayama lopen nog rond in Zwolle. Volgens de Stentor heeft de nieuwe trainer John Stegeman bovendien veel vertrouwen in Marc Olivier Doué: de achttienjarige Fransman verruilde de jeugdopleiding van Bordeaux vorig seizoen voor die van PEC en sluit deze zomer aan bij de A-selectie.

Lachman heeft een seizoen van uitersten achter de rug: trainer John van 't Schip zette de international van Curaçao vlak voor de winterstop uit de selectie, maar onder diens opvolger Jaap Stam bloeide Lachman op. De verdediger speelde sinds maart vrijwel alle wedstrijden van begin tot einde mee en maakte met Curaçao furore op de Gold Cup. Inmiddels is Stam alweer vervangen door Stegeman, die het dus niet ziet zitten in de Amsterdammer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws