Update: 'Winter in beeld om rechterhand Van 't Schip te worden in Griekenland'

Update: 'Winter in beeld om rechterhand Van 't Schip te worden in Griekenland'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 18:40zo 21-07-2019 om 18:40

John van 't Schip is in beeld om de nieuwe bondscoach van Griekenland te worden. Volgens Voetbal International staat de oud-international op een lijstje met kandidaten bij de Europees kampioen van 2004.

Van 't Schip zou een serieuze optie zijn voor Griekenland, dat op zoek is naar een opvolger voor Angelos Anastasiadis. Hij stapte op, nadat de EK-kwalificatieduels met Italië (0-3) en Armenië (2-3) vorige maand werden verloren. De Grieken hebben nu al een forse achterstand van respectievelijk acht en vijf punten op Italië en Finland, de nummers één en twee in de poule.

Van 't Schip zit zonder club sinds zijn ontslag bij PEC Zwolle. De Overijsselse club schoof hem in december 2018 aan de kant vanwege de teleurstellende resultaten. De 55-jarige oefenmeester werkte daarvoor bij het Australische Melbourne Heart en het Mexicaanse Chivas.

Van 2004 tot en met 2008 werkte Van 't Schip al eens bij een nationale ploeg. Hij was toen assistent van bondscoach Marco van Basten bij het Nederlands elftal.

Voetbal International bracht Van 't Schip vorige maand nog in verband met VVV-Venlo. De keuze van de Limburgers viel uiteindelijk op Robert Maaskant.

Update 21/7 18.40: In het kielzog van Van 't Schip gaat ook Aron Winter mogelijk aan de slag bij de Griekse voetbalbond. Het Algemeen Dagblad meldt zondag dat de Winter in beeld is om de rechterhand van Van 't Schip te worden. Afgelopen seizoen was de voormalig Oranje-international assistent van Erik ten Hag bij het eerste elftal van Ajax. Dit seizoen zou Winter een andere, nog nader in te vullen taak krijgen. Van 't Schip en Winter speelden in het verleden samen bij Ajax en het Nederlands elftal. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws