'Van AZ naar Feyenoord is op dit moment geen grote sportieve vooruitgang'

'Van AZ naar Feyenoord is op dit moment geen grote sportieve vooruitgang'

20-07-2019 23:29
200

AZ-directeur Max Huiberts vindt dat er momenteel weinig verschil zit tussen zijn club en Feyenoord. De Alkmaarders en de Rotterdammers streden de afgelopen twee seizoenen om de derde plaats in de Eredivisie.

Huiberts zelf zou eerder dit jaar bedankt hebben voor een transfer naar Rotterdam-Zuid: volgens De Telegraaf was hij één van de kandidaten die vriendelijk bedankte voor de opvolging van Martin van Geel. De gewezen buitenspeler lijkt ook niet van plan om te vertrekken, wanneer de kans zich nog eens voor zou doen. "Ik kijk naar het sportieve verhaal. Als ik de afgelopen jaren heb gezien, dan zitten wij niet zo ver af van Feyenoord", laat hij tijdens de open dag van AZ weten aan de NOS.

De Alkmaarders hebben volgens Huiberts nog altijd veel groeipotentie. "We zitten er heel dichtbij. We zijn één plekje boven ze geëindigd en vorig seizoen één plekje onder ze. Dus sportief is het op dit moment geen hele grote vooruitgang. Maar dat wil niets over Feyenoord zeggen: ik ben alleen maar met deze club bezig", benadrukt hij.

AZ lijkt echter wel degelijk een directeur aan Feyenoord kwijt te raken. De geboren Rotterdammer Robert Eenhoorn wordt nadrukkelijk genoemd als opvolger van de vertrokken Jan de Jong.