De Ligt: 'Dan denk je: kom op man. Op een gegeven moment wordt het irritant'

De Ligt: 'Dan denk je: kom op man. Op een gegeven moment wordt het irritant'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 19:50zo 21-07-2019 om 19:50

Alle transfergeruchten en -verhalen rond Matthijs de Ligt begonnen de negentienjarige verdediger de afgelopen weken aardig de keel uit te hangen. De Ligt is dan ook blij dat inmiddels eíndelijk duidelijkheid is ontstaan over zijn sportieve toekomst. Donderdag werd hij definitef door Ajax verkocht aan Juventus. 

De hele zomer lang gonsde het van geruchten over de aanvoerder van de kampioen van Nederland. De Ligt werd onder meer gelinkt aan Paris Saint-Germain, FC Barcelona en grote clubs uit Engeland. Dagelijks viel er wel een nieuw verhaal te lezen over de Ajacied. "Al heel lang moet ik lachen om zulke berichten, maar je wordt er op een gegeven moment ook moe van. Iedere dag was er wel iets", blikt de hoofdrolspeler terug, in een groot interview met Voetbal International.

"Ineens was zelfs mijn vader te dik, waardoor een club me niet zou willen. Dan denk je wel: kom op man... Ik ben van nature nuchter, maar op een gegeven moment wordt het wel irritant."

"Het liefst had ik gehad dat het gelijk klaar was. Maar zo werkt het kennelijk niet. Ik heb het nu van dichtbij meegemaakt. Die onderhandelingen zijn een soort spel tussen twee clubs en daar kon ik niets aan doen. Ik kon wel redelijk rustig blijven."

De Ligt maakte zondag zijn officieuze debuut namens Juventus. In de tweede helft van het oefenduel met Tottenham Hotspur viel de stopper in. Juve verloor in Singapore met 3-2 van Spurs. 

Poll

Groeit De Ligt bij Juventus uit tot de beste verdediger ter wereld?

(13264 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws