Nieuws uit Wallonië: 'RKC moet vrezen voor vertrek van smaakmaker Seys'

Nieuws uit Wallonië: 'RKC moet vrezen voor vertrek van smaakmaker Seys'

21-07-2019 20:55
16

RKC Waalwijk gaat mogelijk zonder smaakmaker Dylan Seys de Eredivisie in. Volgens het Waalse medium Le Soir wordt de 22-jarige Kortrijkenaar gevolgd door Excelsior Moeskroen, de nummer tien van het voorbije Jupiler Pro League-seizoen.

Moeskroen raakte de belangrijke Manuel Benson onlangs kwijt aan landskampioen Racing Genk en lijkt in Seys de ideale opvolger van de linkspoot te zien. De tweebenige buitenspeler zou in Wallonië een tandem op rechts kunnen vormen met Alessandro Ciranni: de back werd onlangs overgenomen van Fortuna Sittard. Of er al contact is geweest tussen Moeskroen en RKC, laat Le Soir echter in het midden.

Seys werd tijdens het seizoen 2016/2017 door Club Brugge aan FC Twente verhuurd en streek vervolgens neer in Waalwijk. In maart van dit jaar verlengde hij zijn aflopende contract met één seizoen, waarna hij op even onverwachte als sensationele wijze promotie afdwong met RKC: het beslissende play-offduel met Go Ahead Eagles werd met 4-5 gewonnen. De Brabanders spelen, met of zonder Seys, op zaterdag 3 augustus hun eerste Eredivisie-duel in vijf jaar tijd. VVV-Venlo is dan de tegenstander.

No Poll