Van der Vaart geeft negatief advies aan Van Drongelen: Even serieus: Augsburg?

Van der Vaart geeft negatief advies aan Van Drongelen: "Even serieus: Augsburg?"

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 22:36zo 21-07-2019 om 22:36

Laatste update: zondag 21 juli 2019 om 22:54zo 21-07-2019 om 22:54

Rick van Drongelen naar FC Augsburg? Niet doen, vindt Rafael van der Vaart. Duitse media meldden onlangs dat Van Drongelen de overstap kan maken naar de Bundesliga. Van der Vaart vindt echter dat de jonge Nederlander (20) bij HSV moet blijven.

"Rick moet zeker weten blijven!", zegt Van der Vaart tegen de Hamburger Morgenposten. "Het is op zijn leeftijd erg belangrijk dat hij regelmatig speelt. Je hoort wat over Augsburg, maar serieus: Augsburg? HSV is nog steeds een gigantische club en het zou geweldig zijn als hij met deze club promoveert, als een baas in het team."

Van Drongelen maakte in 2017 de gigantische stap van Sparta naar HSV, dat toen nog in de Bundesliga speelde. Voor hem werd drie miljoen euro betaald. Van Drongelen groeide al snel uit tot een van de leiders van de Duitse club, waar Van der Vaart ook twee keer voor speelde. "Hij speelde heel goed bij Sparta", zegt de voormalig middenvelder.

"Toen ik hoorde dat Rick naar HSV ging, dacht ik: misschien is die stap op dit moment te groot. Nu moet je zeggen dat hij het geweldig doet. Hij is erg stabiel, betrouwbaar en fris in z'n hoofd. Het is een open, normale jongen. Dat maakt hem zo populair bij de fans."

Poll

Komt Van Drongelen in aanmerking voor Oranje?

(1623 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws