'Nog een jaar Jong Ajax is in elk geval niet wat ik wil, dat klopt'

'Nog een jaar Jong Ajax is in elk geval niet wat ik wil, dat klopt'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 22:53zo 21-07-2019 om 22:53

Perr Schuurs rekent er niet op dat hij komend seizoen opnieuw voor Jong Ajax speelt. Doordat de jonge verdediger in de voorbereiding twee keer in de beoogde A-ploeg mocht starten, neemt de hoop op een basisplaats toe.

Schuurs (19) speelde vorig seizoen voor Jong Ajax. Dit seizoen hoopt hij de stap naar de basis van Ajax 1 te maken. "Dat is in elk geval niet wat ik wil, dat klopt", zegt Schuurs tegen Ajax Life over eventueel nóg een jaar Jong Ajax. "Ik ga er ook niet vanuit."

Schuurs kwam anderhalf jaar geleden over van Fortuna Sittard. Niet alleen het tempo is hoger in Amsterdam, maar ook de verwachtingen. "Bij Fortuna Sittard speelden we heel anders. Ajax verwacht gewoon veel meer van je en de druk ligt natuurlijk veel hoger."

"Daarin heb ik de meeste stappen gemaakt. Niet alleen op het veld, maar ook privé. Ik woonde voor Ajax nog bij mijn ouders en ging nu ook op mezelf wonen met mijn vriendin. Het waren veel veranderingen. Amsterdam is ook gewoon heel anders dan Limburg."

Schuurs hoopt dat hij aankomende zaterdag mag starten tegen PSV in de Johan Cruijff Schaal. "Daar ga ik voor. Ik heb vertrouwen en heb me in de voorbereiding goed laten zien. Hopelijk heeft de trainer ook vertrouwen in mij."

Check hier het volledige interview van Ajax Life met Schuurs

Poll

Is Schuurs goed genoeg voor Ajax 1?

(2894 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws