'Amerikanen willen in Feyenoord stappen, club bereid om macht uit handen te geven'

'Amerikanen willen in Feyenoord stappen, club bereid om macht uit handen te geven'

21-07-2019 23:12 Laatste update: 23:44
531

Feyenoord is achter de schermen druk bezig met het binnenhalen van een Amerikaanse investeerder. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. De miljoenen die de club daardoor krijgt moeten ervoor zorgen dat Feyenoord de aanval op Ajax en PSV kan openen.

De clubleiding van Feyenoord praat momenteel met een investeringsmaatschappij uit Amerika, die bereid is een minderheidsaandeel in de club te verwerven, aldus het AD.

Wedden

Meer odds

Toon van Bodegom, president-commissaris van Feyenoord, is zeer gecharmeerd van het plan en is bereid om veel macht uit handen te geven. Zo is het realistisch dat de Amerikanen bepalen wie er trainer en technisch directeur wordt en dat zij het aan- en verkoopbeleid vorm gaan geven, mits daar voldoende miljoenen tegenover staan. 

"De Amerikanen willen zeggenschap op alle fronten", zo citeert het AD een 'zeer goed ingevoerde bron'. De krant benadrukt dat de deal nog niet afgerond is. 'Dat de Amerikanen ook nog eens flink willen participeren in aandelen in het nieuwe stadion, waar Feyenoord al jarenlang op af wil koersen, maakt Van Bodegom en twee van zijn medecommissarissen (Richard Bruens en Herman van Drie) nog enthousiaster dan ze nu al zijn', schrijft het AD.

Naast het binnenharken van de miljoenen hoopt Feyenoord ook dat Robert Eenhoorn, dé droomkandidaat om Jan de Jong op te volgen als algemeen directeur, hierdoor overtuigd wordt om naar Rotterdam-Zuid te komen.