'Feyenoord geeft gas en wil Eenhoorn nog voor de competitiestart aanstellen'

'Feyenoord geeft gas en wil Eenhoorn nog voor de competitiestart aanstellen'

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 08:27ma 22-07-2019 om 08:27

Feyenoord hoopt van Robert Eenhoorn nog voor de start van de competitie de nieuwe algemeen directeur te maken. President-commissaris Toon van Bodegom van Feyenoord sprak al meerdere keren met de directeur van AZ.

Dat meldt Voetbal International. Die gesprekken gingen over de plannen van Feyenoord. Eenhoorn zal ongetwijfeld op de hoogte zijn van de plannen die de club met investeerders heeft. Een Amerikaanse investeringspartij staat op het punt om in Feyenoord te stappen, waardoor er voor de club financieel veel meer mogelijk is en het gat met Ajax en PSV verkleind kan worden.

In ruil daarvoor krijgen de Amerikanen onder meer zeggenschap over het beleid van Feyenoord. Dat houdt in dat de partij meebepaalt wie er trainer en technisch directeur wordt en hoe het aan- en verkoopbeleid eruit komt te zien. Ook wil de partij zich mengen in de bouw van het nieuwe stadion. Feyenoord levert daardoor een hoop vrijheid in, maar krijgt daar wel een flink aantal miljoenen voor terug.

Dat Jan de Jong afgelopen week vertrok bij Feyenoord had alles te maken met de plannen van Feyenoord. De Jong stond niet onwelwillend tegenover kapitaal van buitenaf, maar vond het een slecht idee om zoveel macht uit handen te geven. De rvc besloot uiteindelijk om afscheid te nemen van De Jong. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws