Ajax gewaarschuwd: 'Ajax is favoriet, maar echt, onderschat PAOK niet'

Ajax gewaarschuwd: 'Ajax is favoriet, maar echt, onderschat PAOK niet'

22-07-2019 13:59 Laatste update: 26-07-2019 09:29
84

Hedwiges Maduro waarschuwt Ajax voor onderschatting tegen PAOK Saloniki. De Amsterdammers moeten het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen de Griekse kampioen en dat wordt volgens Maduro geen eenvoudige opgave.

"Door de overwinningen in 2010 en 2016 en vanwege de staat van het Griekse voetbal kan men denken dat het een makkie is. Ajax is in mijn ogen ook favoriet. Maar echt, onderschat PAOK niet", aldus de analist van FOX Sports tegenover De Telegraaf. "PAOK heeft de laatste jaren sportief gezien progressie geboekt en is op dit moment verreweg de beste club van Griekenland."

PAOK werd vorig jaar zelfs ongeslagen kampioen en kreeg slechts veertien doelpunten tegen. Bovendien wacht Ajax een heksenketel in Thessaloniki. "En nu nog meer dan normaal, omdat de verwachtingen daar hoog zijn. Ze willen naam maken in Europa. Ajax moet de wedstrijd niet lichtzinnig opvatten en proberen daar echt een goed resultaat neer te zetten. Dat is best wel lastig, want de zomer heeft de flow doorbroken en het halen van de halve finale zegt even niets meer. Ze moeten helemaal opnieuw beginnen. En de tegenstanders zijn extra gemotiveerd."

Maduro verwacht wel dat Ajax uiteindelijk aan het langste eind trekt. Ajax moet vooral oppassen voor Dimitras Pelkas. "Een aanvallende middenvelder, reserve-aanvoerder en een van de weinige Grieken in de selectie, die veel Zuid-Amerikanen herbergt. Ik ken hem nog uit mijn tijd. Hij is een heel talentvolle speler, een technicus, die erg goed tussen de linies kan voetballen en steekpasses kan geven áls je hem laat voetballen."