Ajax sluit voorbereiding af met nederlaag: Panathinaikos te sterk in Amsterdam

22-07-2019 20:56
388

Ajax is in de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos in het Olympisch Stadion van Amsterdam onderuit gegaan. De laatste wedstrijd voor het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal werd met 1-2 verloren. Ajax speelde tegen Panathinaikos met de beoogde basiself voor het treffen met de Eindhovenaren.

Panathinaikos zorgde al na tien minuten voor de Griekse voorsprong. Federico Macheda stond tussen Daley Blind en Sergino Dest in, maar kon toch de 0-1 achter Bruno Varela koppen. Ajax greep vervolgens het initiatief en kreeg via Razvan Marin en Donny van de Beek twee grote kansen. Doelman Sokratis Dioudis kon redding brengen op een schot van Marin, waarna Van de Beek de rebound naast schoot.

Na een klein half uur maakte Van de Beek toch gelijk. Dest zette op links goed door, pakte de bal af van de verdediger van Panathinaikos en bediende Van de Beek, voor wie het afronden een koud kunstje was: 1-1. Veel spannende dingen gebeurden er voor de rust niet meer.

Ajax kwam slecht uit de kleedkamer. Macheda scoorde opnieuw nadat een vrije trap van een meter of 35 voor de voeten van de Italiaanse spits belandde. Hij passeerde Varela voor de tweede keer deze wedstrijd. Vervolgens kwam Panathinaikos er niet meer aan te pas en was het wachten op de gelijkmaker van Ajax. Perr Schuurs schoot na iets meer dan een uur de 2-2 tegen de touwen, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Van de Beek kreeg tien minuten voor het einde de grootste mogelijkheid op de 2-2, maar zijn schot werd gepareerd door de Griekse keeper. Het voorbereidende werk kwam van Dusan Tadic, die een gretige indruk achterliet.

Erik ten Hag bracht met Lassina Traoré, Kenneth Taylor en Danilo Pereira drie verse krachten. Ryan Gravenberch stond op dat moment al op het veld. Laatstgenoemde schoot vlak voor tijd net naast het doel van Panathinaikos. Het bleek de laatste kans van de wedstrijd te zijn.

Ajax won eerder op de dag met 6-2 van het Griekse OFI Kreta.

Opstelling Ajax: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Van de Beek, Marin, Eiting; Tadic, Dolberg en Promes