Ten Hag: 'Toen ik tekende, hoorde ik dat Dolberg een gecompliceerde breuk had'

Ten Hag: 'Toen ik tekende, hoorde ik dat Dolberg een gecompliceerde breuk had'

23-07-2019 08:19
59

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Kasper Dolberg zich kan revancheren voor de afgelopen twee seizoenen. De Deense spits schitterde tijdens de Europa League-campagne onder Peter Bosz, maar liep sindsdien de ene na de andere blessure op.

Ten Hag weet daar alles van: de 49-jarige Tukker kwam in januari 2018 over van FC Utrecht en trof direct een geblesseerde Dolberg aan. "Op de dag dat ik tekende, anderhalf jaar geleden, kreeg ik het bericht dat hij een gecompliceerde breuk in zijn voet had", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Dolberg ging uiteindelijk alsnog naar het WK in Rusland, maar kwam met een buikwandblessure terug. "Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest."

De spits heeft deze zomer uit kunnen rusten en maakt volgens Ten Hag een scherpe indruk tijdens de voorbereiding, die hij ditmaal wel vanaf het begin mee kan maken. "Dit is wel het moment, als je zulke exceptionele talenten hebt, om dat wekelijks te tonen. Als ik zie hoe hij daarmee bezig is deze weken, dan is dat goed."