Ten Hag lovend: 'Marin laat direct zien waarom we hem hebben gehaald'

Ten Hag lovend: 'Marin laat direct zien waarom we hem hebben gehaald'

23-07-2019 09:18
121

Ajax-trainer Erik ten Hag is te spreken over de ontwikkeling van Razvan Marin. De Roemeense middenvelder kwam deze zomer over van Standard Luik en maakt tijdens de voorbereiding een goede indruk op zijn trainer.

Marin werd gehaald om het vertrek van Frenkie de Jong op te vangen en lijkt ook naar een basisplek te solliciteren. "Hij laat direct zien waarom we hem hebben gehaald", vertelt Ten Hag aan Ajax TV. "Natuurlijk heeft hij aanpassing nodig. Het Ajax-systeem en de stijl vragen voor iedere speler een bepaalde aanpassingstijd, maar je ziet dat hij de kwaliteiten heeft om dat te doen. Ik heb hoge verwachtingen van hem."

Een andere zomerse aanwinst, Quincy Promes, zal evenmin moeite hebben om zich aan te passen, verwacht Ten Hag. "Hij is een Amsterdammer, hij heeft al in de opleiding gezeten, dus hij is al bekend met Ajax. Hij kent mij (Ten Hag en Promes werkten tijdens het seizoen 2012/2013 samen bij Go Ahead Eagles, red.), dus dat aanpassingsproces kan sneller verlopen."

Ajax besloot de voorbereiding maandagavond met een nederlaag tegen Panathinaikos. De Amsterdammers spelen zaterdag de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en treffen daarna Vitesse en PAOK Saloniki.