Gevoelige transfer van Heerenveen naar Leeuwarden: 'Hij heeft het Cambuur-DNA'

Gevoelige transfer van Heerenveen naar Leeuwarden: 'Hij heeft het Cambuur-DNA'

Gepubliceerd: woensdag 24 juli 2019 om 08:28wo 24-07-2019 om 08:28

Doke Schmidt zorgde dinsdag voor de nodige gefronste wenkbrauwen in Friesland. De clubloze verdediger signeerde een tweejarig contract bij SC Cambuur, uitgerekend de grote rivaal van sc Heerenveen, waar hij bijna heel zijn leven speelde. 

"Ik ben erg blij hier te zijn. Ik ken Cambuur, de club past goed bij mij. Ik ken de sentimenten. Maar ik heb vrienden in de voetballerij die ook zo'n gevoelige stap hebben gemaakt", aldus de 27-jarige rechtspoot, in gesprek met de Leeuwarder Courant. Het contract van Schmidt liep deze zomer af in Heerenveen. 

"Er is niemand die tegen mij heeft gezegd dat ik het niet moet doen. Ik stond open voor een club in het buitenland, maar er kwam niet iets voorbij wat goed voor mij was. Nu wil ik zo goed mogelijk presteren met Cambuur. Ik ga er vanuit dat ik hier veel aan voetballen toe kom."

Foeke Booy, technisch manager van Cambuur, 'kent de gevoeligheden' tussen de twee clubs. "Maar als dat ons in de weg staat om succes te bereiken, doen we het niet goed. Ik ken Doke al een paar jaar en als je het mij vraagt, heeft hij Cambuur-DNA."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws