'Peperdure Strootman wordt hoofdpijndossier in Marseille: totaal geen interesse'

'Peperdure Strootman wordt hoofdpijndossier in Marseille: totaal geen interesse'

24-07-2019 09:30 Laatste update: 10:02
126

Olympique Marseille wil dolgraag van Kevin Strootman af, maar tot op heden heeft geen enkele club belangstelling getoond voor de middenvelder. Dat meldt La Provence woensdag. 

Begin juli ging in Italië het gerucht dat AS Roma zou denken aan een snelle terugkeer van Strootman. Dat verhaal klopt echter niet, schrijft La Provence. Na een teleurstellend debuutseizoen in Zuid-Frankrijk heeft überhaupt geen enkele ploeg zich in Marseille gemeld voor de Oranje-international. 

L'OM wil Strootman (29) deze zomer graag van de loonlijst schrappen. Met zijn jaarsalaris van 4,5 miljoen euro drukt de oud-speler van PSV, FC Utrecht en Sparta zwaar op de begroting. In de zomer van 2018 betaalde Marseille 25 miljoen aan AS Roma voor Strootman. Op verzoek van trainer Rudi Garcia kwam de linkspoot naar de Ligue 1; de twee werkten eerder succesvol samen in Stadio Olimpico. Van Garcia is inmiddels afscheid genomen. 

La Provence eindigt het bericht over de Strootman met de opmerking dat Marseille hoopt 'dat vòòr eind augustus een oplossing wordt gevonden' voor de routinier.