Update: Rechtbank in Den Bosch wijst claim van Jordania af

Update: Rechtbank in Den Bosch wijst claim van Jordania af

25-07-2019 17:33 Laatste update: 17:35
85

Kakhi Jordania heeft geen geld tegoed van FC Den Bosch, maar andersom. Dat heeft de advocaat van de Brabantse club woensdag betoogd bij de rechtbank in Den Bosch, zo schrijft De Telegraaf.

Jordania wil voor 810.000 euro beslag leggen op de rekening van FC Den Bosch. In de rechtbank in Den Bosch moest hij donderdag verklaren waarom. De advocaat van de Georgiër verklaarde dat hij het geld dat hij vorig seizoen heeft geleend aan FC Den Bosch terug wil hebben, omdat de club het geld aan verkeerde dingen zou hebben besteed.

De overname van FC Den Bosch door Jordania ketste vorige week af, omdat de KNVB het onduidelijk vond waar zijn geld vandaan kwam. Nu hij Den Bosch niet in handen krijgt, wil Jordania geld zien.

De advocaat van FC Den Bosch beweerde dat het omgekeerde het geval is. FC Den Bosch zou juist nog geld krijgen van de zakenman en is hem niets verschuldigd, zo schrijft De Telegraaf. FC Den Bosch is er alles aan gelegen te voorkomen dat het de 810.000 euro moet terugbetalen. De club heeft al langere tijd financiële problemen en heeft van de licentiecommissie tot 26 augustus gekregen om een sluitende begroting in te dienen. "Als Jordania beslag kan leggen, zullen andere partijen afhaken en kan de club failliet gaan", tekent Omroep Brabant op uit de mond van de advocaat van Den Bosch.

Jordania was zelf overigens niet in de rechtszaal aanwezig. "Hij had geen zin in een mediacircus", verklaarde zijn advocaat. De rechter doet uiterlijk volgende week uitspraak in de zaak.

Update 25/7 17.33: De claim van Jordania is afgewezen. Voetbal International en het Algemeen Dagblad melden dat. De rechter in Den Bosch heeft donderdag bepaald dat Jordania géén beslag mag leggen op de gelden van de voetbalclub. In de ogen van de rechter is het 'niet aannemelijk geworden' dat de zakenman recht heeft op de door hem geëiste 810.000 euro.