Tan reageert op stoppen VTBL: 'Ik baal ervan, het is niet leuk'

Tan reageert op stoppen VTBL: 'Ik baal ervan, het is niet leuk'

24-07-2019 11:56 Laatste update: 15:37
75

Humberto Tan vindt het jammer dat VTBL geen tweede seizoen krijgt, maar heeft wel begrip voor het besluit van RTL. Dat laat de presentator in een reactie weten.

VTBL bracht woensdag naar buiten dat na het eerste seizoen de stekker uit het programma wordt getrokken wegens te weinig kijkcijfers. "Helaas, VTBL stopt. Kort gezegd: niet genoeg kijkers, vooral ook omdat we geen voetbalbeelden hadden op zondagavond", aldus Tan vanaf zijn vakantieadres.

Ook uitzenden op een ander moment in de week bleek geen optie. "Ik baal ervan. Het is niet leuk, ik had het liever nog wel gedaan. Maar ik snap wel dat die beslissing genomen is", stelt hij. "Ik wil iedereen bedanken die heeft meegewerkt aan VTBL, zowel de medewerkers als de gasten. En dat waren er nogal wat hè: Koeman, Van Gaal, Davids, noem maar op."

Het was al langer bekend dat de kijkcijfers van VTBL tegenvielen. Toch werd eerder dit jaar nog wel gemeld dat er een tweede seizoen zou komen met Andy van der Meyde en Theo Janssen als vaste analisten.