'Nieuw hoofdstuk in Griezmann-soap: Atlético vraagt registratie te blokkeren'

'Nieuw hoofdstuk in Griezmann-soap: Atlético vraagt registratie te blokkeren'

24-07-2019 14:44 Laatste update: 15:11
60

Atlético Madrid heeft er bij La Liga op aangedrongen om de registratie van Antoine Griezmann als speler van FC Barcelona te blokkeren. Dat heeft La Liga-president Javier Tebas gezegd in gesprek met radiostation Onda Cero.

Barcelona bevestigde vorige week de komst van de Franse aanvaller, die volgens de verklaring voor de ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro is overgenomen van Atlético Madrid. Los Rojiblancos stellen echter dat de Catalanen al voor 1 juli tot een akkoord kwamen met Griezmann. Op die datum werd de afkoopsom van Griezmann verlaagd van 200 naar 120 miljoen euro.

De Madrilenen zijn dus van mening dat Barca 200 miljoen euro moet betalen en heeft La Liga nu gevraagd Griezmann geen licentie te verstrekken. Dat zou betekenen dat de aanvaller niet speelgerechtigd zou zijn. "Atlético heeft ons geschreven en betwijfelt of we Griezmann's licentie bij Barcelona wel goed moeten keuren", aldus Tebas bij Onda Cero. "Er zijn mechanismen in werking gesteld en het is nu aan de organisaties om deze situatie op te lossen. Wij oordelen niet."

Ondertussen heeft Griezmann zijn debuut voor Barcelona al gemaakt. Dinsdag kwam hij met de Catalanen in actie in een oefenwedstrijd tegen Chelsea. De Fransman stond 45 minuten op het veld.