Glazen Bol: Gat tussen Ajax en PSV wordt groter, FC Utrecht boven Feyenoord

Glazen Bol: Gat tussen Ajax en PSV wordt groter, FC Utrecht boven Feyenoord

29-07-2019 12:00 Laatste update: 12:44
239

Het is bijna weer zover: de Eredivisie. In de aanloop naar de aftrap blikt de VoetbalPrimeur-redactie vooruit. Wie gaat verrassen? Wie wordt kampioen? Welke ploeg degradeert rechtstreeks? Vandaag de voorspelling van VoetbalPrimeur-redacteur Paul Audenaerd. 

De kampioen: Ajax
Laten we - de neutrale, objectieve voetballiefhebber - hopen dat de titelrace tot en met de laatste speeldag spannend blijft, maar ik heb het gevoel dat het gat tussen Ajax en PSV dit seizoen groter wordt, in het voordeel van de Amsterdammers. Beide teams raakten een De Jong kwijt; Ajax kan en gaat het vertrek van Frenkie beter opvangen dan PSV, dat met Luuk z'n topscorer en leider is kwijtgeraakt. Het lijkt er bovendien op dat Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek nog een jaartje blijven. Goud waard voor Erik ten Hag. 

Hekkensluiter: RKC Waalwijk
RKC belandde op wonderbaarlijke wijze in de Eredivisie en dat is de club natuurlijk gegund, maar ik denk dat het kunststukje van FC Emmen niet herhaald gaat worden. De selectie van Fred Grim is gewoon niet goed genoeg. Sparta en FC Twente, twee andere promovendi, schat ik een stuk hoger in. 


Grootste verrassing: FC Utrecht
FC Utrecht gaat dit seizoen boven zichzelf uitstijgen. John van den Brom is een toptrainer en Adrián Dalmau en Adam Maher zijn geweldige aankopen. AZ, met al die heerlijke talenten, gaat samen met Utrecht bepalen wie best of the rest wordt. Ik zet mijn geld op AZ, maar een vierde plek voor 030 is natuurlijk formidabel. 

Grootste tegenvaller: Feyenoord
Ajax en PSV op één en twee, AZ en FC Utrecht daar (op ruime afstand weliswaar) achter: dat betekent inderdaad dat Feyenoord in mijn ogen niet in de top-vier gaat eindigen. Robin van Persie gestopt, Nicolai Jörgensen nu al in de lappenmand, Steven Berghuis mogelijk weg, een onervaren trainer aan het roer en zó veel onrust achter de schermen... Dat wordt afzien voor Het Legioen.