ED: PSV slaat belangrijke slag en verlengt contract van Sadilek

ED: PSV slaat belangrijke slag en verlengt contract van Sadilek

24-07-2019 15:22 Laatste update: 15:37
70

PSV gaat op korte termijn Michal Sadilek langer vastleggen. De twintigjarige Tsjech staat op het punt een nieuw contract te tekenen dat hem tot medio 2022 aan PSV verbindt, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Daarnaast wordt in het contract een optie voor nog een extra jaar opgenomen. Volgens het ED is de contractverlenging 'van groot belang' voor PSV 'omdat hij nu al van grote waarde voor het elftal is en voor hem in de toekomst een nog grotere rol in het verschiet lijkt te liggen.'

Het huidige contract van Sadilek loopt tot medio 2020, waarin ook de optie voor een extra jaar is opgenomen. De Tsjech begon dinsdagavond in de basis bij PSV in de Champions League-voorronde tegen FC Basel. Hij deed dat als linksback, maar Sadilek kan ook op het middenveld uit de voeten. Met Toni Lato haalden de Eindhovenaren al een pure linksback in huis.

Het afgelopen seizoen was Sadilek nog geen vaste waarde bij de runner-up van de Eredivisie. Wel kwam hij in totaal 23 keer in actie voor PSV, waarin hij één keer scoorde en twee assists gaf.