Ronaldo en Buffon redden De Ligt na vroeg eigen doelpunt tegen Inter

24-07-2019 15:44 Laatste update: 15:52
188

Matthijs de Ligt zal met een ontevreden gevoel terugkijken op zijn basisdebuut bij Juventus. De van Ajax overgekomen verdediger zette zijn eigen ploeg tegen Internazionale op achterstand met een eigen doelpunt. Crisitiano Ronaldo herstelde de schade na rust, waarna Juventus de penalty's beter nam.

De Ligt maakte eerder deze week al zijn debuut voor Juve in de oefenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Oranje-international kwam toen met een 2-1 voorsprong het veld in, maar stapte met een 2-3 nederlaag er weer vanaf. Internazionale was de tweede tegenstander in het kader van de International Champions Cup, die wordt afgewerkt in China. Zijn tweede wedstrijd voor De Oude Dame begon beroerd. Na tien minuten werkte De Ligt een corner van de Italianen uiterst ongelukkig achter zijn eigen doelman.

In de eerste helft vormde De Ligt het centrale duo met  Leonardo Bonucci. Halverwege werd De Ligt vervangen door Merih Demiral. Bij Inter begon met Stefan de Vrij ook een Nederlander in de basis. De Vrij werd iets meer dan tien minuten voor tijd vervangen door Andrea Ranocchia.

In de tweede helft kwam Juventus een ruime twintig minuten voor tijd langszij. Cristiano Ronaldo tekende uit een vrije trap voor de 1-1. Daarbij had de Portugese ster over geluk niet te klagen, want zijn inzet werd door de muur van richting veranderd, waardoor doelman Daniele Padelli volslagen kansloos was.

Omdat er na negentig minuten een gelijke stand op het bord stond, moesten er penalty's worden genomen. In de strafschoppenreeks ontpopte Gianluigi Buffon zich tot penaltykiller. De van Paris Saint-Germain teruggekeerde doelman hielp Juventus zo aan de overwinning.