La Gazzetta: Milinkovic-Savic voor gigantisch bedrag op weg naar Man United

La Gazzetta: Milinkovic-Savic voor gigantisch bedrag op weg naar Man United

24-07-2019 18:30
34

Manchester United staat op het punt om een megaslag te slaan op de transfermarkt. Sergej Milinkovic-Savic is voor een miljoenenbedrag op weg naar Old Trafford. Hij komt over van SS Lazio.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Naar verluidt betaalt Man United een vaste transfersom van 75 miljoen euro voor de Serviër. Lazio kan daar bovenop nog vijf miljoen extra aan bonussen incasseren. Volgens La Gazzetta is de transfer van Milinkovic-Savic, die uit de stal van oud-PSV'er Mateja Kezman komt, heel dichtbij.

De onderhandelingen zijn de afgelopen 48 uur in een stroomversnelling terecht gekomen, schrijft de roze sportkrant uit Italië. Lazio-eigenaar Claudio Lotito heeft inmiddels groen licht gegeven voor de transfer, nadat een eerste bod van de Engelse club werd geweigerd. Voor Milinkovic-Savic ligt in Engeland een vijfjarig contract klaar ter waarde van ongeveer zes miljoen euro per seizoen. Ook Paris Saint-Germain was erg geïnteresseerd.

Lazio wilde per se het onderste uit de kan halen, om zo voldoende geld te hebben voor nieuwe spelers. Het plan is om een deel van het bedrag dat Milinkovic-Savic oplevert te investeren in drie á vier anderen. Volgens La Gazzetta wordt de helft daarvoor gereserveerd. Yusuf Yazıcı (Trabzonspor) en Dominik Szoboszlai (Red Bull Salzburg) staan op de nominatie om Lazio te versterken. Beiden kosten twintig miljoen euro.

Milinkovic-Savic heeft zich de afgelopen seizoenen in de kijker gespeeld bij de Europese top. Hij was al in beeld bij Real Madrid. Die interesse leek serieus, maar van een transfer kwam het nooit.