'Als scout koop je Lozano niet, je ziet dat Malen en Bergwijn veel beter zijn'

'Als scout koop je Lozano niet, je ziet dat Malen en Bergwijn veel beter zijn'

24-07-2019 19:17
183

Wim Kieft is erg onder de indruk van Donyell Malen en Steven Bergwijn, liet hij dinsdagavond na PSV - FC Basel weten. Hirving Lozano maakte minder indruk op de analist.

Malen besliste het duel met Basel in de slotminuut en Bergwijn was bepalend bij de 2-2 van Sam Lammers. "Je kon goed zien dat PSV nog niet optimaal fit en scherp is. Ik vind het zeker verdiend, omdat ze de betere ploeg waren en constant het initiatief hadden", zegt Kieft bij Veronica.

Er is echter nog voldoende werk aan de winkel voor PSV, vindt Kieft. "De goal die ze tegen kregen was ongelooflijk, de organisatie was niet goed. Maar ik denk dat ze met deze uitslag veel perspectief hebben."

Kieft geeft vervolgens de complimenten aan Bergwijn en Malen. "Ik vind Bergwijn en Malen heel goed. Malen had een paar keer dat hij een-tegen-een kwam te staan. Dan speelde hij hem er met zijn buitenkant langs of door de benen. Hij heeft gewoon heel veel kwaliteiten. Als je scout bent en je komt voor Lozano, dan koop je hem niet. Je ziet dat Malen en Bergwijn veel beter zijn."

Ook René van der Gijp is onder de indruk. "Ik vond Malen en Bergwijn de gevaarlijkste. De twee Mexicaantjes zijn niet opgevallen. Bijna niemand zocht Gutierrez ook. Als hij de bal had, tikte hij hem breed."