'Alles wat er bij Feyenoord over me gezegd is, heeft me mentaal kapotgemaakt'

'Alles wat er bij Feyenoord over me gezegd is, heeft me mentaal kapotgemaakt'

25-07-2019 08:28
96

Het eindeloze blessureleed en alle heisa rondom z'n teen hebben Sekou Cissé 'mentaal kapotgemaakt' tijdens zijn mislukte periode in De Kuip. De voormalig aanvaller van Feyenoord zegt dat in een groot interview met VICE Sports. 

De inmiddels 34-jarige Cissé speelde in totaal 4,5 jaar in Rotterdam-Zuid. Het verhaal ging dat een slepende teenblessure was ontstaan omdat de Ivoriaan te kleine schoenen droeg. "In de krant zeiden ze dat ik op te kleine schoenen speelde. Maar als je een beetje kunt nadenken, snap je ook dat ik nooit last had van mijn andere teen. Als het aan de schoenen lag, had ik last van allebei mijn voeten gehad, of niet soms?", gaat hij jaren later in op dat gerucht.

"Dat zou alleen kunnen als ik met maat 35 aan mijn rechtervoet speelde en links met maat 43. Ik heb nooit iets gezegd in de krant, omdat Sekou Cissé niet belangrijker is dan Feyenoord. Ik ben niet belangrijker dan die duizenden mensen in Rotterdam. Alles wat er in die tijd over me gezegd is, heeft me mentaal kapotgemaakt."

Dokter
Cissé wijst met een beschuldigende vinger naar de medische staf van zijn oude club. "Bij Feyenoord zat ik te veel in mijn hoofd. In die vierenhalf jaar was bijna alles negatief. Ik heb geen geluk gehad bij Feyenoord, maar de supporters van de club zijn fantastisch. Het probleem lag vooral bij de dokter. Hij wist wat het probleem van Sekou Cissé was, maar hij heeft mij niet geholpen."

Hij doelt op Casper van Eijck. "Ik kan niet zeggen dat hij een slecht mens is, maar hij heeft het niet goed gedaan met mijn voet. Ik heb een jaar lang moeten spelen met pijn."