Wijnaldum scoort voor Liverpool bij langverwacht debuut Van den Berg

Wijnaldum scoort voor Liverpool bij langverwacht debuut Van den Berg

25-07-2019 10:15 Laatste update: 18:03
27

Sepp van den Berg heeft in de nacht van woensdag op donderdag zijn debuut gemaakt voor Liverpool. De van PEC Zwolle overgekomen centrale verdediger kwam een minuut voor tijd in het veld in de wedstrijd tegen Sporting Portugal (2-2).

Van den berg loopt al even rond bij de Champions League-winnaar, maar moest lang wachten op zijn officieuze debuut, omdat de FIFA nog geen groen licht had gegeven voor zijn transfer. Dat is inmiddels wel gebeurd. In de Verenigde Staten mocht de zeventienjarige Nederlander een paar minuten meedoen tegen de Portugezen.

In New York kwam Sporting Portugal, waar Bas Dost ook invaller was, op 1-0 dankzij Bruno Fernandes. Divock Origi trok de stand gelijk, waarna Georginio Wijnaldum op slag van rust voor 2-1 zorgde. De middenvelder had daarbij wat geluk, omdat zijn poging van richting werd veranderd.

Debuut Van den Berg
Na rust kwam Sporting Portugal alsnog langszij via Wendel. Vlak voor het eindsignaal mocht Van den Berg zijn langverwachte debuut maken. Hij kwam binnen de lijnen voor Joël Matip. Virgil van Dijk was toen al naar de kant gehaald.

Voor The Reds was het de laatste wedstrijd van de oefencampagne in de Verenigde Staten. De formatie van Jürgen Klopp gaat zich nu in eigen land voorbereiden op de start van het seizoen. Volgende week zondag speelt Liverpool tegen Manchester City in de strijd om de Community Shield.