Lindgren is fanatiek Ajax-fan: 'Wat een voetbal speelde die ploeg'

Lindgren is fanatiek Ajax-fan: 'Wat een voetbal speelde die ploeg'

25-07-2019 10:28
69

Voormalig Ajax-middenvelder Rasmus Lindgren heeft het afgelopen seizoen genoten van de prestaties van zijn oude club. De Zweed is momenteel in Nederland, waar hij het donderdagavond met BK Häcken opneemt tegen AZ.

"Ik heb het seizoen als een hele fanatieke supporter beleefd. Ik heb zóveel Champions Leaguewedstrijden thuis voor de buis gezien", vertelt Lindgren in gesprek met De Telegraaf. "Wat een voetbal speelde die ploeg! Het was fantastisch om te zien dat Ajax moeiteloos met de besten van Europa mee kon."

Volgens Lindgren heeft Ajax ook in Zweden indruk gemaakt. "De club is het afgelopen jaar heel populair geworden in Zweden", meent hij. "Het is voor mij als oud-speler mooi om te zien dat jonge Zweedse voetballertjes zich vereenzelvigen met Ajax. Hun droom om profvoetballer te worden kwam ineens een stuk dichterbij. Zoals Ajax ook het onmogelijke presteerde door untouchables Juventus en Real Madrid te verslaan. En dat voor het oog van de hele wereld."

Met zijn club Häcken speelt Lindgren donderdagavond tegen AZ. Volgens Lindgren zijn de clubs wel met elkaar te vergelijken. "Häcken verblijft al jaren in de top 6, maar inmiddels is de ploeg goed genoeg om de top 3 aan te vallen", stelt hij. Lindgren ziet dan ook kansen voor de Zweden, al is AZ favoriet. "De top in Nederland, Ajax en PSV, is sterker dan de top in Zweden. Ik denk dat je de nummers drie tot en met zeven van Nederland kunt vergelijken met onze topteams, waar ook Häcken toe behoort. (...) Ik zie geen reden dat we niet de volgende ronde kunnen halen."