RB Leipzig tast diep in de buidel en legt 25 miljoen neer voor Bruma-opvolger

RB Leipzig tast diep in de buidel en legt 25 miljoen neer voor Bruma-opvolger

25-07-2019 10:44
30

RB Leipzig heeft zich versterkt met Everton-talent Ademola Lookman. De jonge Engelsman tekent in Duitsland een contract voor vijf jaar, zo meldt de club via de officiële kanalen.

Technisch manager Marcel Brands vangt naar verluidt 22,5 miljoen pond (25 miljoen euro) voor de 21-jarige buitenspeler. Bij RB Leipzig krijgt Lookman rugnummer 17. De Engels jeugdinternational stond al enkele maanden op de radar bij Leipzig, nadat hij het tweede deel van het afgelopen seizoen op huurbasis een goede indruk maakte in Duitsland. Bij Leipzig moet Lookman de opvolger worden van de naar PSV vertrokken Bruma.

Wedden

Meer odds

Leipzig was niet de enige club die hengelde naar de diensten van Lookman, die bij The Toffees opnieuw weinig uitzicht op speeltijd had. Ook Crystal Palace wilde Lookman graag binnenhalen als vervanger van Wilfried Zaha, die een vertrekwens heeft.

Crystal Palace slaagde er wel in Jordan Ayew binnen te halen. De spits werd het afgelopen seizoen gehuurd van Swansea City, maar wordt nu definitief speler van Palace. Ayew heeft een contract getekend voor drie seizoenen.