Feyenoord profiteert mee van transfer: 'Heb ze vanochtend gebeld en blij gemaakt'

Feyenoord profiteert mee van transfer: 'Heb ze vanochtend gebeld en blij gemaakt'

25-07-2019 12:26 Laatste update: 12:50
38

De transfer van Nigel Robertha van SC Cambuur naar het Bulgaarse Levski Sofia is ook goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers krijgen namelijk een deel van de transfersom, zo onthult Foeke Booy.

De technisch manager van Cambuur vertelt dat er veel interesse was voor Robertha, vooral uit het buitenland. Nederlandse clubs deden wel eens navraag, maar hielden zich vervolgens stil. "En dan weet je wel welke kant het op gaat. Levski werd na het eerste contact steeds serieuzer en Nigel wilde zelf de stap ook maken. Het is goed voor hem en goed voor de club", aldus Booy tegenover Leeuwarder Courant.

Wedden

Meer odds

Ook voor Feyenoord is de transfer goed nieuws, want de Rotterdammers ontvangen een percentage van de transfersom. Hoe hoog die som is wil Booy niet zeggen, maar wel is duidelijk dat de aanvaller 'enkele tonnen' heeft opgeleverd. "Het was een project van ons en Feyenoord", aldus Booy over Robertha. "Hij kwam hier gratis naartoe."

In ruil daarvoor krijgt Feyenoord nu dus een percentage van de transfersom. "Ik heb ze vanochtend gebeld en blij gemaakt. Ze zien ook dat er hier iets gebeurt. Een speler in Leeuwarden stallen, levert iets op. Dat is ook wat waard."