Afellay: 'Iedereen weet dat dinsdag belangrijker is, maar focus ligt op zaterdag'

Afellay: 'Iedereen weet dat dinsdag belangrijker is, maar focus ligt op zaterdag'

25-07-2019 13:08
99

Ibrahim Afellay durft nog geen uitspraken te doen over wanneer hij zijn rentree op de Nederlandse velden maakt. De PSV'er is door Mark van Bommel benoemd tot aanvoerder en is daar heel blij mee.

"Het is een enorme eer om aanvoerder te zijn. Of ik echt verrast was? Niet helemaal, het is ook niet helemaal nieuw voor me", tekent het Algemeen Dagblad op uit de mond van de middenvelder tijdens de persconferentie voorafgaand aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "Vooral belangrijk is denk ik dat het niet te geforceerd gaat allemaal en dat je een gevoel van saamhorigheid kunt kweken."

Voorlopig is Afellay echter nog niet fit genoeg om te spelen en draagt reserve-aanvoerder Pablo Rosario de band. Afellay durft niet te zeggen wanneer hij zijn rentree zal maken. "Maar het ziet er goed uit", zegt hij wel. PSV speelt zaterdag om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam tegen Ajax. Drie dagen later volgt de return tegen FC Basel in de derde voorronde van de Champions League. 

De wedstrijd in Zwitserland is de belangrijkste van de twee, erkent Afellay. "Iedereen weet dat dinsdag belangrijker is, maar onze focus ligt op zaterdag", tekent Voetbal International op uit zijn mond. "Het gaat om een prijs tegen een aansprekende tegenstander, dat maakt het een prestigestrijd. Dus je hoeft ons er niet voor te motiveren."