Van Bommel blikt vooruit: 'Had anders gekund, maar moeten het hier mee doen. Punt'

Van Bommel blikt vooruit: 'Had anders gekund, maar moeten het hier mee doen. Punt'

25-07-2019 13:35
113

PSV is goed uit de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen FC Basel gekomen. Trainer Mark van Bommel beschikt over een fitte selectie, maar wil met het oog op de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet te veel kwijt over zijn opstelling.

"Iedere speler heeft zijn eigen verhaal. Ik heb te maken met nieuwe spelers, jongens die terugkeren van een huurperiode, jongens die langer vakantie hebben gehad en ga zo maar door. We zullen echt niet iedere wedstrijd met dezelfde elf gaan spelen, maar we moeten klaar zijn voor het drukke programma", aldus Van Bommel tijdens de persconferentie. 

De Eindhovenaren spelen de komende periode vaak om de drie á vier dagen. Gezien het belang van de voorronde Champions League komt de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet echt lekker uit. "We moeten de agenda niet te groot maken", zegt Van Bommel daarover. "Het is een wedstrijd tussen twee belangrijke wedstrijden in. Het had anders gekund, maar hier moeten we het mee doen. Punt."

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal stond oorspronkelijk voor komende zondag gepland, maar werd met het oog op de Champions League-wedstrijd van PSV tegen FC Basel vervroegd naar zaterdag. De wedstrijd wordt afgewerkt in Amsterdam en begint om 18:00 uur.