Strafvermindering voor Feyenoord: één leeg vak tegen AZ en fikse boete

Strafvermindering voor Feyenoord: één leeg vak tegen AZ en fikse boete

25-07-2019 14:22 Laatste update: 14:46
91

Tijdens het competitieduel tussen Feyenoord en AZ op 25 augustus aanstaande moet Vak S gesloten blijven. Dat meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. Seizoenkaarthouders van Vak S krijgen tijdens het competitieduel geen toegang tot De Kuip. 

Het is een gevolg van een straf die Feyenoord opgelegd heeft gekregen omdat er tijdens Feyenoord – Ajax, in februari, vuurwerk is afgestoken op de tribunes. In eerste instantie kreeg de topclub te horen dat in totaal drie vakken (R, S en T) tijdens een competitieduel leeg moesten blijven; Feyenoord ging bij de Commissie van Beroep betaald voetbal echter in beroep tegen die sanctie en dat heeft strafvermindering opgeleverd. Een boete van 15.000 euro blijft staan, meldt Feyenoord

Wedden

Meer odds

De straf geldt in principe voor Feyenoord-AZ, zoals gezegd op 25 augustus, tenzij dat Eredivisie-duel wegens Europese verplichtingen wordt verschoven. In dat geval geldt de sanctie voor de ontmoeting met ADO Den Haag op 15 september. 

Feyenoord liet de zaak voorkomen bij de Commissie van Beroep 'omdat de club de straf buitenproportioneel acht en het onjuist vindt dat door het sluiten van hele vakken ook supporters worden gestraft die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad', valt te lezen op de website van de Rotterdammers.

'Feyenoords verweer bij het beroep heeft dus in elk geval tot gevolg gehad dat de eerder opgelegde straf voor de vakken R en T is komen te vervallen.'