PSV slaat toe en heeft 'allround verdediger' binnen: contract tot medio 2024

PSV slaat toe en heeft 'allround verdediger' binnen: contract tot medio 2024

25-07-2019 15:00 Laatste update: 15:19
224

Timo Baumgartl is donderdagmiddag gepresenteerd door PSV. De 23-jarige Duitser is overgenomen van VfB Stuttgart. Baumgartl heeft een vijfjarig contract gesigneerd in Eindhoven. Naar verluidt kost de verdediger een slordige 10 miljoen euro. 

Afgelopen week dook de naam van Baumgartl voor de eerste keer op in verschillende media. Zelf was de stopper al akkoord met PSV, nu is de vice-kampioen van Nederland dus ook rond met Stuttgart. Volgens het Eindhovens Dagblad kost Baumgartl circa 10 miljoen; dat bedrag kan oplopen naar 12 miljoen.

"Timo is een allround verdediger met lengte, een goede toevoeging voor onze selectie", vertelt technisch manager John de Jong op de website van PSV. "Normaal gesproken haal je als Nederlandse club geen gerenommeerde jeugdinternationals van Duitsland weg bij een club uit de Bundesliga. Na de degradatie van Stuttgart hebben we hem ons plan voorgelegd en dat bleek te bevallen."

"Hij heeft met Daniel Schwaab en onze trainer Mark van Bommel gesproken en Eindhoven bezocht. Toen was hij overtuigd." Baumgartl is voor PSV de zesde versterking van deze zomer. Eerder werden onder meer Ibrahim Afellay, Toni Lato en Bruma aangetrokken.