Update: Segura maakt plaats voor Kluivert, overeenstemming over contractontbinding

Update: Segura maakt plaats voor Kluivert, overeenstemming over contractontbinding

25-07-2019 15:20 Laatste update: 26-07-2019 12:05
61

Kort na zijn gedwongen vertrek bij de voetbalbond van Kameroen heeft Patrick Kluivert een nieuwe baan te pakken. Hij wordt hoofd jeugdopleidingen bij FC Barcelona. De kampioen van Spanje bevestigt de aanstelling van Kluivert (43) donderdag via de officiële kanalen. 

Kluivert, tussen 1998 en 2004 spits van Barça, heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Catalaanse grootmacht. "Ik ben heel erg blij dat ik terug ben, ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zegt hij op de website van de topclub.

Spaanse en Nederlandse media meldden afgelopen week al dat Kluivert voor een rentree in Camp Nou stond. Met 145 doelpunten in 308 officiële duels is Kluivert een van de meest succesvolle spitsen uit de historie van Barcelona. Tot voor kort stond hij samen met Clarence Seedorf aan het roer bij de nationale ploeg van Kameroen. Snelle uitschakeling in de Afrika Cup leidde ontslag in voor het duo. 

"Ik ben opgegroeid in de jeugdopleiding van Ajax, die heel vergelijkbaar is met La Masia. Ik denk dat ik een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de talenten van Barcelona", zegt de voormalig Oranje-international. Kluivert was eerder onder meer sportief directeur bij Paris Saint-Germain. 

Update 26/07, 12:05 uur: FC Barcelona heeft moet Josep Segura overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn contract, zo melden de Catalanen via de officiële kanalen. Segura ruimt het veld nu Patrick Kluivert is aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Segura hield zich de afgelopen jaren bezig met het spelersbeleid en de jeugdopleiding.

'FC Barcelona bedankte Josep Segura uitdrukkelijk voor zijn inzet en toewijding en wenst hem veel succes in de toekomst', schrijft Barcelona op de website.