'Heerenveen mikt op twee versterkingen: jacht op back en controleur geopend'

'Heerenveen mikt op twee versterkingen: jacht op back en controleur geopend'

25-07-2019 17:52 Laatste update: 18:06
32

SC Heerenveen hoopt zich voor het sluiten van de transfermarkt sowieso nog te versterken met een rechtsback en een controlerende middenvelder. Ook zou technisch manager Gerry Hamstra in het meest ideale geval een extra verdediger, spits en vleugelaanvaller willen vastleggen. 

Dat meldt fansite FeanOnline donderdag. 'De beoogde middenvelder komt hoogstwaarschijnlijk uit het buitenland', weet de fansite. Onlangs was Hamstra naar verluidt in Noorwegen om daar een doelwit te bekijken. Om welke speler het gaat, is niet bekend. 

Heerenveen wil na het aantrekken van onder meer Hicham Faik en Chidera Ejuke ook een concurrent voor rechtsback Sherel Floranus aantrekken. De naam van Feyenoord-verdediger Bart Nieuwkoop zingt al enige tijd rond in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen zou echter 'meerdere ijzers in het vuur hebben'. 

Voor de spitspositie schijnt Thomas Buitink (Vitesse) in beeld te zijn. De transfervrije Cameron Borthwick-Jackson is momenteel op proef in Friesland. Donderdag werd daarnaast bekend dat Ajax-verdediger Sven Botman hoogstwaarschijnlijk aan de slag gaat bij Heerenveen.